Tanzánie, farmář Kokoa Kamili
Single Origin tmavá čokoláda s vysokým obsahem jemně pražených organických kakaových bobů odrůdy Trinitario pocházejících z Tanzánie od organizace Kokoa Kamili. Tato čokoláda má sametovou, krémovou konzistenci, která se rozplývá v ústech. Její plná chuť je dokonale vyvážená se správnou dávkou trpkosti - není příliš sladká, ale naprosto uspokojivá. Ucítíte zejména ovocné tóny - červené ovoce, jako jsou třešně, švestky a lesní plody, ale i lehký nádech dřevitosti. Osvěžující citronová příchuť přichází až v závěru.
Při ochutnání této čokolády ucítíte zejména ovocné tóny. Někdo v čokoládě může rozpoznat chuť třešní, jiný může cítit švestky, lesní plody, nebo dokonce i lehký nádech dřevitosti.
Kokoa Kamili sdružuje téměř 3000 drobných lokálních farmářů, od kterých kakaové boby nakupuje a podporuje zvýšení životní úrovně farmářů a zdokonalování jejich farmaření. Kakaové boby fermentují v krabicích vyplněných banánovými listy a rýžovými pytli. Kvašení trvá šest dní během kterých se po celou dobu sleduje teplota, aby byla zajištěna rovnoměrnost. Následně probíhá 5-7 denní sušení na slunci na speciálně vyrobených stolech.