Dominikánská republika, farmář Öko-Caribe
Tmavá čokoláda ochucená výběrovou solí Maldon. Tuto Single Origin čokoládu z Dominikánské republiky jsme na povrchu posypali křupavými krystalky Maldonské soli, která v sobě nemá přidané žádné chemické prvky. Vytvořili jsme velice zajímavou kombinaci, která překvapí Vaše chuťové pohárky a křupavé krystalky soli Vás na jazyku budou bavit!
Maldonská sůl je mořská sůl, které má název po městě Maldon v Británii, kde se vyrábí z čisté, filtrované mořské vody. K výrobě této soli se používá tradiční ruční zpracování v solných pánvích. Tato mořská vločková sůl neobsahuje žádné přidané chemické látky. Vzhledem ke složitosti výroby je Maldonská sůl dostupná jen v omezeném množství.
Kakaové boby v této čokoládě pochází z Dominikánské republiky, od organizace Öko Caribe, která se nachází se v srdci provincie Duarte velmi bohaté na kakao. Öko Caribe sdružuje více než 150 lokálních farmářů, s kterými udržuje velmi blízké vztahy a poskytuje jim bezplatná školení a pomoc s technickými a agronomickými postupy při pěstování kakaových bobů. Boby fermentují v kaskádovitých čtyřpatrových dřevěných bednách a k sušení používají solární sušárny. Ročně vyprodukují přes 500 tun kakaových bobů, které se pyšní mnoha oceněními a řadí se tak mezi nejlepší kakaové boby na světě.